تعاونی مسکن جماران تبریز؛ دو دهه انتظار برای تحقق یک رویا
در این تعاونی برخی اندوخته یک عمرشان را وسط گذاشتند، برخی دیگر هم با کلی وام و قرض و قوله توانستند مبلغی را به عنوان پیش پرداخت فراهم آورند؛ شوق داشتن یک سرپناه دائمی، همه آنهایی که آگهی تعاون مسکن جماران تبریز را دیده بودند، به تکاپو واداشته بود تا هرچه زودتر با تقدیم دار و ندار خود به این تعاونی، در فهرست اولین متقاضیان مسکن قرار گرفته و رویای تحقق نیافته خانهدار شدنشان را محقق کنند.
تصویر جماران تبریز؛ دو دهه انتظار برای تحقق یک رویا
حالا اما بیش از ده سال از آن زمان میگذرد، در حالی که 6000 نفر از 10000 نفری که با آورده خود در این تعاونی ثبتنام کرده اند، نه تنها به آرزوی خود نرسیدند که تمام اندوخته روزهای سخت زندگی خود را هم از کف دادند.
تاکنون تمام تلاش شهروندان تبریزی برای به سرانجام رساندن پروژه مسکن جماران یا دریافت پولی که دو دستی به تعاونی مذکور سپردهاند، بینتیجه بوده و امروز همچنان مستاصل و درمانده چشم به اقدامات مسئولان دوختهاند تا شاید کسی بتواند گرههای کور این تعاونی را باز کند.
هم مالباخته شدیم، هم بدهکار
یکی از اعضای این تعاونی مسکن و نماینده بخشی از اعضای زیان دیده در اینباره میگوید: تقریبا مشکلات این شرکت تعاونی مسکن از سال 86 آغاز شده است و بخش اعظمی از اعضا اوایل دهه 80 در این تعاونی سپردهگذاری کردهاند و هم اکنون نیز اعلام میشود که بعد از این همه سرگردانی بدهکار هستید و باید مبالغ بیشتری به شرکت بپردازید.
اکبر فولادپنجه میافزاید: هماکنون بیشترین تلاش این تعاونی یا دریافت مبالغ بیشتر از اعضاست یا اینکه ساختمانهای ناتمامی را که بخشی از آنها هنوز به مرحله اسکلتبندی هم نرسیده به خود اعضا تحویل دهد و خودش را کنار بکشد.
وی با بیان اینکه من و بیشتر اعضا تمام مبالغ خواسته شده را پرداخت کردهایم، اما دوباره اعلام شده که شما همچنان بدهکار هستید، اضافه میکند: این تعاونی مبلغ خواسته شده را درخصوص هزینه سند برای خانهای که هنوز ساخته نشده و همچنین تورم چند سال گذشته از ما طلب کرده است.
فولادپنجه با اشاره به اینکه تقریبا از سه سال گذشته هیچ کاری حتی یک کار جزئی در این پروژه صورت نگرفته و محوطه جماران در این 3 سال کاملا راکد بوده است، خاطرنشان میکند: قبلا برخی از اعضا با دیدن این وضعیت انصراف داده و پولشان را گرفتند، اما هماکنون شرکت پولی برای انصرافها نیز ندارد و این موضوع انصراف را نیز غیرعملی کرده است، بخصوص اینکه با شکایتهای صورت گرفته حساب شرکت نیز مسدود است و عملا نمیتوان کاری کرد.
دو برج نیمهکاره از 14 برج
یکی دیگر از اعضای این تعاونی مسکن نیز میگوید: هماکنون از 14 برجی که قرار بود در منطقه جماران تبریز ساخته شود، فقط شاهد ساخت دو برج نیمهکاره هستیم و از سال 86 که قرار بود این واحدها تحویل اعضا شود، عملا هیچ پیشرفتی نداشته است.
یعقوب رفعتخواه میافزاید: دادگاهی که باعث شد تا مدیرعامل سابق این شرکت تعاونی عملا امکان فعالیت نداشته باشد، حکم تبرئه او را صادر کرده و دادگاه تجدید نظر در این مورد تشکیل نشده و هنوز هم چیزی در این زمینه قطعی نیست.
وی با بیان اینکه تمام اعضا وضعیت نامشخصی دارند و حتی اعضایی هستند که از دهه 70 پولهایشان را در اختیار این شرکت قرار دادهاند، تصریح میکند: جلسات زیادی در این سالها چه از سوی شرکت و چه از طرف اعضا تشکیل شده، اما هنوز یک روزنه امید نیز برای اعضا پدیدار نشده است.
کار به بنبست خورده
معاون امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی میگوید: در تابستان 94 هیات مدیره جدید این تعاونی مسکن معرفی شده است. البته این هیات مدیره نیز علاءالدین نورمحمدزاده» را که مدیر عامل و موسس تعاونی بود، به عنوان مدیرعامل انتخاب کردند که به دلیل مشکلات حقوقی امکانپذیر نشد. این موضوع باعث اعتراضهایی شد که سرانجام مدیر عامل جدید این شرکت نیز انتخاب شد اما براساس نظر هیات مدیره جدید نیز امکان ساخت واحدهای وعده داده شده با مبالغ قبلی اعلام شده، امکانپذیر نیست و اعضا نیز در مقابل درخواست آورده بیشتر مقاومت میکنند که همین موضوع سبب شده است که کارها دوباره به بنبست بخورد.
نیکخو اضافه میکند: با اینکه آقای نورمحمدزاده از سوی دادگاه تبرئه شد و اعضا نیز به دلیل اینکه وی قول داده است با همان قیمت سابق واحدهای اعضا را تحویل دهد، هم اکنون دوباره اعضا به دنبال مدیرعاملی این شخص هستند. این درحالی است که پرونده به طور کامل بسته نشده است و ادامه کار در دادگاه تجدید نظر باید مورد بررسی قرار گیرد.
آتش زیر خاکستر
معاون امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی همچنین میگوید: این شرکت یکی از تعاونیهای کثیرالعضو در استان است و به همین دلیل مشکلات این تعاونی میتواند بخش اعظمی از جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. بر همین اساس باید روشهایی اتخاذ شود که مدیرعامل جدید بتواند کار خود را آغاز کرده و با اعضا بر سر مسائل مختلف به توافق برسد.
نیکخو ادامه میدهد: واقعیت این است که براساس آمار و ارقام و قیمت مصالح و دستمزد، ساخت این تعداد واحد با قیمتهای سابق ممکن نیست و این مجمع است که باید در مورد قیمتهای جدید تصمیمگیری کرده و با اعضا به توافق برسد.
شروع پروژه جدید بدون اتمام پروژه های قبلی
اما خریداران پروژه مسکن شرکت جماران سالیان سال است که با مشکلات عدیده این شرکت دست و پنجه نرم می کنند، این در حالی است که هیات مدیره جدید همواره قول رفع این مشکلات ۱۵ ساله این شرکت تعاونی می دهند و این تنها دعوت به آرامش است.
علی اصغر گلباز رئیس هیات مدیره شرکت عمران جماران می گوید: از ابتدای تاسیس، این شرکت با فراز و نشیب های بسیاری مواجه بود و عمده دلایل مشکلات فعلی شروع پروژه های جدید قبل از اتمام پروژه های قبلی تعهد داده شده است .
وی ادامه می دهد: برآورد های غیر صحیح باعث هزینه سرمایه های مردم در پروژه های جدید و نیمه کاره ماندن پروژه های قبلی شده است که برای حل این مشکلات نیاز به کمک مسئولان داریم.
علیرضا مروتی رئیس هیات مدیره سابق شرکت و نایب رئیس هیات مدیره فعلی می گوید: این شرکت که از سال ۷۰ شروع به کار کرده است تا سال ۸۵ بیش از ۱۰ هزار نفر عضو داشت که تا به امروز ۴ هزار نفر موفق به دریافت واحد های خود شده اند.
وی ادامه می دهد: بنا به دلایلی همچون زمین خواری و غیره سال ۸۶ شرکت جماران با توقف عملیات ثبتی و اجرایی مواجه شد و هیچ خدماتی به این شرکت ندادند که دلیل اصلی رکود اقتصادی آن زمان بود.
مروتی می افزاید: سال ۹۶ حکم برائت مدیران این شرکت را دادند ولی پلاکهای ثبتی این منطقه را آزاد نکردند این در حالی است که متاسفانه خسارات سالهای قبل را نتوانستیم جبران کنیم.
مسئولان همت کنند تا سه سال مشکلات حل میشود
طباطبایی مدیرعامل شرکت تعاونی مسکن جماران نیز اظهار می دارد: با توجه به نامه نگاری های متعدد به استانداران سابق و فعلی، نتیجه ای دست ما را نگرفته است.
وی اذعان می دارد: اگر حمایت شویم، تا سه سال میتوانیم مشکلات را حل کنیم و از بروز اتفاقات جدید پیشگیری کنیم.
محمدی بازرس شرکت تعاونی مسکن جماران نیز می گوید: رسالت اصلی رسانه ها که شفاف سازی است، هر مسئول و هر شخصی بتواند مشکلات این منطقه را حل کند در هر انتخابی باشد رتبه اول را می آورد!
وی ادامه می دهد: اگر حوزه نظارت کارشان را درست انجام میدادند اتفاقات امروز به وجود نمی آمد اما باید تلاش شود تا مشکلات ۱۵ سال در 3 سال پیش رو حل شود وگرنه امیدی به خانه دار شدن اعضا وجود ندارد.
ناصر طباطبایی مدیرعامل این شرکت می گوید: ما تقاضا داریم که دادگستری ، مسکن و شهرسازی و شهرداری بر اساس آیه شریفه " تعاونوا علی البر و اتقوی " وارد موضوع شوند زیرا این نیز یک کار خیر در مسیر حل مشکلات مسلمین است و اگر مسیر ما را در انجام امور اداری تسهیل کنند ما نیز بتوانیم در طول 3 سال آینده به تمامی تعهدات شرکت عمل کنیم.
حال این سوال پیش میآید از نظر قانونی چه راهکاری وجود دارد که تعاونیهای مسکن به چنین وضعیتی دچار نشوند و اگر شدند کدام نهاد قانونی مسئول نظارت بر احقاق حقوق مردم خواهد بود؟
نامه سرگشاده اعضای شرکت تعاونی مسکن جماران تبریز به رئیس قوه قضائیه
شرکت ,تعاونی ,سال ,اعضا ,مسکن ,نیز ,این شرکت ,این تعاونی ,تعاونی مسکن ,هیات مدیره ,در این ,رفاه اجتماعی آذربایجان ,امور تعاون اداره ,مسکن جماران تبریز
درباره این سایت